Arts - NAANII GLOBAL Luxury Family Lifestyle MAGAZIN 'en Vogue' - NAANII GLOBAL Luxury Family Lifestyle - MAGAZIN 'en Vogue'-

Go to content

Main menu:

Boston, US, Inside the New Studio at Jacob's Pillow Dance by Flansburgh Architects ! Home of International Dance Festival

Published by Journalists Susangrantlewine in Art Fairs & Exibitions & Galleries & Artists · 14/9/2017 11:02:04
Tags: ArtsArchitectureDanceFlansburghArchitects




WHAT: Perles Family Studio at Jacob's Pillow Dance
WHO: David Croteau of Flansburgh Architects
WHERE: Becket, MA, USA - Boston
 


Flansburgh Architects of Boston, MA has designed the new $5.5 million Perles Family Studio at Jacob’s Pillow Dance, the home of the internationally acclaimed dance festival.

The Perles Family Studio is an integral part of the Pillow’s five-year strategic plan, Vision ‘22, which launches the Pillow as a year-round campus for programs, research, and development with initiatives made possible through a deep commitment to The School at Jacob’s Pillow, artist residencies, community engagement, and educational programs.


The 7,373-square-foot building, clad in weathered board and batten wood siding to create a farm-like aesthetic, features a 3,500-square-foot dance floor — nearly double the size of the main rehearsal space currently used by The School at Jacob’s Pillow, the Sommers Studio. As the largest building at Jacob’s Pillow, the studio was thoughtfully arranged like a barn with additions, including smaller spaces such as porches and sheds to complement the 50’ x 70’ central space and create multiple entrances at different levels.

  
The Perles Family Studio is multifunctional, serving as rehearsal space, instructional space, informal performance space, and facilities for visiting artists. The flexibility of the space is supported by carefully chosen building materials that minimize sound overflow between studios. Clerestories and cupolas control natural light and airflow in addition to concealed underfloor heating and cooling systems, which eliminate temperature and humidity challenges faced by dancers during the summer season. Oversized barn windows and doors create a strong linkage to the Berkshires landscape surrounding the building and a sense of community for dancers and visitors alike. Alcoves, overlooks, and ambulatories allow spectators to view classes and rehearsals without interrupting dancers and faculty. The space can accommodate up to 200 seats, such as for Inside/Out performances in the instances of rain and inclement weather.

Fotos: Robert Benson Photography, all rights reserved




! Happy New Year - Frohes Neues Jahr - Feliz Año Nuevo !

Published by in NAANII GLOBAL Corporate News · 1/1/2017 16:09:48
Tags: Happynewyear2017NAANIIGLOBALLuxuryFamilyLifestyleMagazinenVogueArtsPoloLuxuryHideawaysandTraveltipsGolfTournamentsLifestyleKidsClubsEducation

Naanii Global articles at WIKIPEDIA: - global page rank 6 - 430 mio unique visitors/month

News - Nachrichten - Actualidad
overview, Überblick, resumen
NAANII GLOBAL Facebook






Los NAANIIS Facebook
Search
Back to content | Back to main menu